Kristosofian esittelyä

Kristosofiassa ymmärretään, että uskonnot ovat alkuperäisessä puhtaudessa ollessaan opastaneet aikalaisiaan elämään vallitsevia oloja paremmin. Jokaisessa uskonnossa etsitään Jumalaa, sitä ilmenemätöntä, josta maailmankaikkeus kaikkine olentoineen on ilmennyt kehityksen kentälle. Hänessä (siinä) me olemme, liikumme ja elämme.

Kristosofiassa yhtenä lähtökohtana ovat teosofisen sanoman julistajan H. P. Blavatskyn opetukset, kuten opetukset jälleensyntymästä, karmasta, kehityksestä ja veljeydestä sekä ihmisyyden Mestareista, joista mainitaan mm: Gautama Buddha, Zarathustra, Krishna, Jeesus Kristus, Mooses, Pythagoras, Konfutse, Orfeus, Plato, Laotse, Väinämöinen, Pekka Ervast...

Kristosofia tukeutuu Vuorisaarnaan. Se kristinusko, joka näki päivänvalon Jeesus Kristuksen suun kautta, siis hänen opetuksissaan, alkaa aseettomuudesta, sotimattomuudesta. Kristitty ei sodi, ei tapa.

Kristosofiassa lähtökohtana on Vuorisaarnan IV käsky: älä ole pahaa vastaan, jolla perustalla ollen pyritään elämään Vuorisaarnan muiden käskyjen opastamalla tavalla aivan normaalia jokapäiväistä käytännön elämää.

Vuorisaarnan käskyt Pekka Ervastin esittämänä:
– älä suutu
– älä ajatuksissasikaan ole epäpuhdas
– älä vanno
– älä ole pahaa vastaan
– älä sodi, vaan rakasta kaikkia ihmisiä

Kristosofian peruskirjallisuuden muodostavat Pekka Ervastin, J. R. Hannulan ja Väinö Lehtosen teokset.

Lisätietoa kristosofiasta

tech
Kristosofia, Antikvaarinen kirjakauppa
Lahden kristosofian kannatusyhdistys Kannel ry
Rautatienkatu 8
FI-15100, Lahti
FINLAND
kannel@kristosofia.fi
Y-tunnus: 0507213-4
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com