Kehityksen virta

Etusivu > Lehtonen Väinö

Kehityksen virta
Tuotekoodi
VL
9,00 €
kpl

Sisällys:

Alkusana, Pimeys lepäsi syvyyden päällä, Henkisen tiedon lähteet, Näkymättömät maailmat ja ihmisen prinsiipit, Jälleensyntyminen ja karma, Ihminen kehityksen virrassa, Rotujen sarjat, Kuoleman tuolla puolen, Uskonnot ja henkiset liikkeet, Kosmillinen Kristus, Suuri käännekohta, Kristinuskon puhdistus, Mystillinen Kristus, Ihmisen tie.
- - - - - - - - - - -
Kauan ennen kuin itämaiden tähtientutkijat Melkior, Baltasar ja Gaspaar saapuivat lahjoineen Beetlehemiin, katseli muinaisen Kaldean seudun Viisas sydänyön sinimustaa tähtitaivasta, jossa Linnunradan valohämyinen silta tapaili taivaanrantoja. Viisaan silmissä paloi mietiskelijän tuli ja hänen korkea otsansa kertoi suurista aatoksista. Jälleen hän mietti äärettömyyden arvoitusta, avaruuden rajattomuutta, jossa käsittämättömät paljoudet taivaankappaleita kiersivät outoja ratojaan. Yhä uudelleen hänen ajatuksiaan askarrutti ikivanha kysymys: Voiko ihmisjärki, jonka toiminta-alue on syntymää ja kuolemaa yhdistävä elämän silta, käsittää jumaluuden salaisuutta? – –
   Viisas istuu nurmikolle, asettaa jalkansa ristiin ja sulkee silmänsä. Hän muistelee viisaan opettajansa sanoja: "Pään tieto on persoonallisuuden harha. Tyhmä julistaa ylpeänä: Katso, minä tiedän, mutta viisas kuiskaa nöyränä: Näin olen kuullut. – – Muista veljeni: Vertaa näkyjäsi niitten Viisaitten kertomuksiin,  j o i l t a   o l e t   k u u l l u t."

Kirjan sisältöä voinee luonnehtia sanoilla: näkymiä H. P. Blavatskyn suurteoksesta Salainen Oppi.

tech
tech
Kristosofia, Antikvaarinen kirjakauppa
Lahden kristosofian kannatusyhdistys Kannel ry
Rautatienkatu 8
FI-15100, Lahti
FINLAND
kannel@kristosofia.fi
Y-tunnus: 0507213-4
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com