Kun aika on täyttynyt

Etusivu > Lehtonen Väinö

Kun aika on täyttynyt
Tuotekoodi
VL
5,00 €
kpl

Sisällys:

"Kun aika on täyttynyt", Länsimaitten moraalia, Historialliset virrat, Jälleensyntyvät mysteriot, Sammon taonta, Ihminen – sfinksi.
- - - - - - - - -
Kalevalan kuvauksen mukaan saattaa totuudenetsijälle tulla Sammon haussa sivuhyppyjä. Hän voi ihastua Pohjolan neidon nuorempaan sisareen tai takoa itselleen kultaisen neidon.   Edellinen merkitsee, että hän ihastuu psyykkisen maailman ilmiöihin luullen esim. unielämästään löytävänsä kaipaamaansa totuuden tietoa. Lähellä unielämää on niinikään seremoniallis-uskonnollinen tunteilu ja hurmahenkisyys.
   Kultaista neitoa hän takoo silloin, jos hän luulee, että hänelle tutusta päivätietoisesta persoonallisuudesta on muokattava jumal'ihmisen mallikuva.

Sfinksillä on ihmisen pää ja rinta, leijonan alaruumis ja käpälät, härän takaruumis ja selässä kotkan siivet. Sfinksi kuvaa ihmistä.
   Sfinksissä kuvattu ihminen on kuvattu myös eläinradan merkeissä. Jos piirrämme eläinradan 12 merkkiä ympyrään ja asetamme ihmisen eli Vesimiehen ylimmäksi, tulee Leijona alimmaksi. Kun ihminen asettautuu tähän ympyrään levitetyin käsin, muodostaen ristin, tulee Härkä oikean käden kohdalle ja Skorppiooni eli Kotka vasemman.

tech
tech
Kristosofia, Antikvaarinen kirjakauppa
Lahden kristosofian kannatusyhdistys Kannel ry
Rautatienkatu 8
FI-15100, Lahti
FINLAND
kannel@kristosofia.fi
Y-tunnus: 0507213-4
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com